Bog 2

Ind I Evigheden

Anden bog i en trilogi

 

Jeg var ingeniør og chef i en større virksomhed, da jeg en aften ved middagsbordet havde en oplevelse, som forandrede mit liv for altid.

Oplevelsen var så rystende, at jeg ikke kunne andet end at tage afsked med alt det velkendte. Jeg forlod familie og job og vidste ikke, at de næste tredive år skulle blive fyldt med mange svære valg og prøvelser.

Heldigvis fik jeg hjælp fra en helt uventet side – en hjælp så usædvanlig, at jeg har holdt den for mig selv i mange år
– indtil nu…

“Ind i evigheden” er skrevet i tæt samarbejde med min bror Jacob Garde.

 

Garde04

ISBN: 978-87-7691-623-7
136 sider
Dkr. 150.-

”Ind i evigheden”

Anmeldelse 


I denne bog er temaet det samme som i den første bog, men der er kommet flere detaljer med om forfatterens liv i de mange år, han var på sin åndelige opdagelsesrejse. Der fortælles mere om genvordigheder og fejltagelser, men også om glæden ved at konstatere, man er kommet en pæn del af vejen og har lært at bruge meget af sine nye indsigter konstruktivt. Og ikke mindst glæden ved at føle en større frihed, f.eks. føle, at tolerance ikke længere blot er en tilkæmpet egenskab, men at den næsten er blevet en naturlig del af en selv.
Det er en flot beskrivelse af den frihed og lettelse, det giver at kunne acceptere verden og medmenneskene helt, som de nu engang er, fordi man forstår og kan se bag alt det tilsyneladende. Den evige længsel hærger ikke længere det sind, der har fået fred med sig selv og anskuer livet fra et evighedsperspektiv. Han skriver på et tidspunkt i sin dagbog (s. 127):
"Jeg føler mig som ørnen. Svævende mellem himmel og jord har jeg oplevet evigheden.
I lang tid har jeg haft brug for at leve i ensomhed. Min længsel efter større dybde fjernede mig fra den almindelige verden. Jeg har forhåbentlig, langt om længe, drukket ensomhedens bæger helt til bunds. Nu håber jeg, at tiden er moden til atter at kunne vende tilbage til menneskets verden, og bare være den jeg er - rolig, klar og lysende."
Når man ser sig selv "som en dråbe i det kosmiske hav", behøver man ikke have tjek på alting, heller ikke hele livets store mysterium. Selvom han erkender, at der er meget at lære endnu, er alt nu godt nok. Rejsen er ikke slut, siger han til sidst i bogen, men uanset hvilke udfordringer fremtiden bringer, håber han, han vil være tro mod sig selv og sin opgave.

Ruth Olsen
Den Ny VerdensImpuls nr. 4/2009

 

Hans Garde | Teglgårdsvej 409, 1.tv. | DK-3050 Humlebæk | 29 91 08 99
Se også UNIVERSETS VISDOM

Send mail

 

Velkommen] [Bøgerne] [Bog 1] [Bog 2] [Bog 3] [Bog 4] [Betragtninger] [Kontakt]