En dråbe i det kosmiske hav

Første bog i en trilogi

 

Uden forudgående varsel havde jeg i maj 1978 en oplevelse, som ændrede mit liv totalt. Jeg så universet var én stor levende bevidsthed. At evigheden var i alt og alle, og at kærligheden bandt hele universet sammen. Jeg så at alle mennesker er udødelige, at lykken for alle og enhver i det lange løb er helt sikker. Visionen varede blot nogle få sekunder, men den fik en afgørende betydning for mig og mit liv.

"En dråbe i det kosmiske hav" er filosofi og selvbiografi i en og samme bog. Bogen henvender sig til alle søgende mennesker, der drømmer om et nyt og mere åndeligt ståsted i livet.

 

Bog 1

ISBN 978-87-7691-146-1.
88 sider.
Dkr. 99.-

”En dråbe i det kosmiske hav”

Anmeldelse 


Jeg fandt denne lille bog på biblioteket under "biografier" og blev nysgerrig, for på bagsiden står: "Uden forudgående varsel havde jeg i maj 1978 en oplevelse, som ændrede mit liv totalt. Jeg så at universet var en stor levende bevidsthed. At evigheden var i alt og alle, og at kærlighed bandt hele universet sammen. Jeg så at alle mennesker er udødelige, at lykken for alle og enhver i det lange løb er helt sikker. Visionen varede blot nogle få sekunder, men fik afgørende betydning for mig og mit liv."
Bogen er en fortælling om, hvordan dette hans kosmiske glimt sendte ham ud på en lang søgende rejse mod indre afklaring og om kampen mod alle de ufærdige sider. Han får vendt op og ned på livsværdieme, hans succesrige karriere i erhvervslivet skippes til fordel for et mere ydmygt job, ægteskabet ryger sig en tur, mens interesssen for spirituel litteratur fører ham langt omkring, bl.a. læser han Martinus.
Det er ikke nogen nem opdagelsesrejse, han er ude på. Vejen mod større selverkendelse er brolagt med en hel del prøvelser, men han får hjælp af nogle åndelige vejleedere, der - telepatisk går jeg ud fra - guider ham et godt stykke af vejen. Han er en enspænder, der nok opsøger forskellige spirituelle grupper, men aldrig føler lyst til at tilslutte sig nogen af dem.
Ud fra al den spirituelle visdom, han får tilegnet sig, skaber han sin egen livsfilosofi og søger at leve efter den i praksis, om end det ikke er nemt. Det er f.eks. svært altid at være tolerant, især overfor dem, han kalder "sb"ere. Det er dem, der skal høste deres erfaringer på "den sorte bane". Det er dem, der kun søger sine egne egoistiske interesser og søger lykken gennem magt over andre. De kan da godt være interessante og charmerende, så man kan nemt lade sig forføre. Men vi skal være glade for dem, siger han, for de giver jo os nogle nødvendige erfaringer, de dårlige erfaringer som lærer os at skelne.
Selvom Hans Garde har ført sin lange indre kamp i ensomhed, har der også været en del lyspunkter, bl.a. fordi han som musiker (cello) har nydt sit samspil med andre musikere. Efterhånden kom han så langt, at han har fået lyst til at dele sine erfaringer med andre, og det kom der så denne lille bog ud af. Det er en meget fin skildring af, hvordan det kan være at blive smidt hovedkulds ud i den åndelige sandheds-søgen. For nogle kommer den spirituelle opvågnen langsomt som en blid brise, for andre, som forfatteren her, fører det ud i et følelsesmæsssigt stormvejr.

Ruth Olsen
Den Ny VerdensImpuls nr. 4/2009

 

Hans Garde | Teglgårdsvej 409, 1.tv. | DK-3050 Humlebæk | 29 91 08 99
Se også UNIVERSETS VISDOM

Send mail

 

Velkommen] [Bøgerne] [Bog 1] [Bog 2] [Bog 3] [Bog 4] [Betragtninger] [Kontakt]